Arbitrage – en riskfri vinst

Vad är sports arbitrage?
Arbitrage ska inte förväxlas med spel, som innebär en risk. Som sport arbitrage trader tar du tillvara på spelbolagens olika uppfattningar om hur olika matcher kommer att sluta. Därför är betting inget bra ord för denna verksamhet eftersom tankarna då går till att det ingår en risk. Trading är ett bättre ord.

Ett sport arbitrage uppstår när det går att satsa på alla möjliga resultat av en match. Oftast finns två resultatmöjligheter i sport, antingen vinner spelare A eller spelare B. Det kan också uppstå ett tredje resultat då matchen slutar oavgjort.
Det har ingen betydelse vilken spelare/lag som kommer att vinna, eller var i världen matchen utspelas.
Spelbolag, eller bookmakers lever på att det finns olika uppfattningar om hur olika tävlingar ska sluta.

Sports arbitrage däremot är en teknik där man satsar på båda sidorna, och oavsett utgången av matchen så slutar det med vinst till den som satsat. Så i stället för att satsa på att en viss spelare vinner, så ska man även satsa på att spelaren förlorar…
Då kommer du att vara säker på att du tar in en vinst, men samtidigt kommer du också att förlora.

I korthet går det ut på att du satsar på båda spelarna/lagen i en match hos olika bookmakers.
Du måste hitta två bookmakers där oddsen skiljer så mycket att ett arbitrage uppstår.
Vinner spelaren/laget hos bookmaker A, så tar du in vinst + satsat kapital, samt förlorar satsat kapital hos bookmaker B. Vinner spelaren/laget hos bookmaker B är det omvänt som gäller.

Du behöver minst två bookmakers för att lägga ett arbitrage. Det gäller att hitta en annan bookmaker med tillräckligt höga odds för att ett arbitrage ska uppstå. I praktiken behöver du minst konton hos 20-30 tal olika bookmakers för att kunna hitta tillräckligt med arbitrage affärer.