SMS-lån

Ett smslån är ett snabbt, litet lån på en mindre summa pengar som du lånar via din mobiltelefon. Oftast är lånesumman på mellan 500 kr – 5000 kr och lånet ska vara återbetalt inom 30 dagar. Fördelen med smslån är att det är snabbt och enkelt, du kan ha pengarna inom 15 minuter! Du sms:ar en kod till kreditgivaren och fyller därefter i uppgifter i textfältet på din mobil. Det som behövs är namn, adress och personnummer samt bankkonto.

Det finns idag många företag som ger dessa typer av lån. Kraven för att få låna är i allmänhet inte särskilt stora. Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett mobilabonnemang i eget namn. Därutöver krävs någon form av fast inkomst. Vissa företag accepterar dig som har betalningsanmärkningar som låntagare, andra gör det inte.

Smslån är alltså snabbt, bekvämt och enkelt och lånen är räntefria. Dock tillkommer alltid avgifter för företagens administrativa kostnader vid lån, så kallade uppläggningsavgifter. Dessa kan variera lite från företag till företag men om du lånar 1000 kr så är det vanligt att du får betala en avgift på 300 kr. Det blir alltså 1300 kr som ska betalas igen för ett lån på 1000 kr. Lånar du 2000 kr så är en vanlig avgift 450 kr och lånar du 3000 så är 600 kr en allmänt förekommande avgift. Dessutom kan det tillkomma kostnader för betal–sms på 25-40 kr när du ansöker om lån. Kontrollera därför noga vilka avgifter som ett företag har när du ansöker om ett smslån. Tänk också på att lånet ska vara återbetalt i sin helhet inom 30 dagar. Det går inte att få utsträckt kredittid. Om du inte betalar igen skickar företaget ditt lån till indrivning och det hamnar i slutändan hos Kronofogden.